top of page

VAAK GESTELDE VRAGEN

Hier vindt u de meest gestelde "algemene" vragen. Voor vragen specifiek aan bepaalde gewrichten gelinkt, klik hier​.

IK BEN HUISARTS. HOE KAN IK U SNEL CONTACTEREN ALS IK U NODIG HEB?

U kunt me rechtstreeks op mijn gsm bellen, of per email, of contacteren via het contactformulier voor professionelen.

Indien u mijn emailadres of gsm nummer niet heeft, kunt u dit via dit formulier opvragen.

DOET U OOK PRIVÉ RAADPLEGING?

Ja, mijn privé raadpleging is gelegen in de Nieuwstraat 12 te 8300 Knokke. Afspraken kunt u online boeken of telefonisch via het secretariaat.

KAN IK U PERSOONLIJK BELLEN OF MAILEN?

U kunt mij het beste per mail bereiken via het email adres van het secretariaat (cfr. contact). U kunt het secretariaat ook telefonisch bereiken binnen de kantooruren. Gelieve er begrip voor te hebben dat ik u niet persoonlijk te woord kan staan midden een overvolle raadpleging, noch tijdens het opereren. Indien onze secretaresses u niet zelf kunnen antwoorden, zullen zij mij een bericht bezorgen waarna u zo spoedig mogelijk een antwoord kunt verwachten.

Weet dat 

  • een raadpleging (en dus medisch advies) nooit per telefoon of per email kan verlopen

  • ikzelf u niet vroeger aan een afspraak kan helpen dan de secretaresse

  • Uw huisarts kan me in dringende gevallen wel bereiken via de professionele contact pagina.

WAT KOST EEN RAADPLEGING?

De kostprijs van een raadpleging hangt van de gebruikte materialen af. Gips, infiltraties, punctie, verband,... etc. doen de prijs variëren.

WERKT U GECONVENTIONEERD?

Alle orthopedisten binnen het AZ Zeno werken niet-geconventioneerd voor consultaties. Alle operaties worden wel binnen de conventie doorgevoerd.

BENT U GEACCREDITEERD?

Ja. Ik neem regelmatig deel aan congressen, bijkomende opleidingen, "expert courses",... meer dan frequent genoeg om aan de accreditatievoorwaarden van het RIZIV te voldoen.

KAN IK ALS NEDERLANDER OOK BIJ U TERECHT?

Uiteraard. Er wordt op geen enkele wijze gediscrimineerd tegen onze noorderburen. Met de meeste Nederlandse zorgverzekeraars hebben we zelfs overeenkomsten, zodat de kostprijs van een raadpleging vaak rechtstreeks met hen wordt afgehandeld zonder dat tussenkomst van u noodzakelijk is. Ook de meeste materialen worden rechtstreeks met de zorgverzekeraar afgerekend. Uitzonderingen zijn hyaluronzuur infiltraties en braces/ortheses. Voor deze laatste moet u navragen of het in uw pakket zit.

KUNT U EVEN NAAR MIJN MRI, RX,... KIJKEN?

Graag, maar wel op de raadpleging. Het beoordelen van beeldvorming zonder de patiënt in kwestie gezien te hebben, is zelden zinvol. We behandelen immers nog steeds patiënten en geen plaatjes! Het beste maakt u een afspraak via het secretariaat en brengt u uw beeldvorming mee. Idealiter via een internet code, maar op een ouderwetse CD lukt het ook nog.

IK HEB VERSLAGEN VOOR MIJN VERZEKERING NODIG

Elke raadpleging wordt gedocumenteerd. Daarnaast wordt van zo goed als elke raadpleging een consultatiebrief gemaakt die u kunt opvragen op het secretariaat.

Wenst u verslagen van doorgevoerde onderzoeken? Dan verwijs ik u graag naar het desbetreffende secretariaat. Voor RX, echo, CT, MRI,... is dat de radiologie, voor botscan of spect-ct is dat nucleaire geneeskunde.

MIJN ATTEST VOOR ARBEIDSONGESCHIKHEID LOOPT AF!

Op de raadpleging wordt er zo nodig een arbeidsongeschiktheid opgesteld. Het attest hiervan (het zogenaamde doktersbriefje) wordt gelijk mee opgesteld. U moet niet voor werkhervatting nogmaals op de raadpleging langskomen. Dat uw attest voor arbeidsongeschiktheid afloopt alvorens u zich nogmaals ter controle op de raadpleging dient voor te stellen is dus niet ongewoon.

Een attest van werkhervatting is geen medisch attest en dient door de werkgever ingevuld te worden en niet door een arts.

Hou er altijd rekening mee dat zowel het vragen naar alsook het opstellen van een attest dat niet met waarheid strookt wettelijk strafbaar is.

IK BEN MIJN VOORSCHRIFT OF ATTEST KWIJT!

Tegenwoordig worden meer en meer paperassen door elektronische versies vervangen. Kinesitherapievoorschriften, arbeidsongeschiktheidsattesten,... stel ik doorgaans digitaal op. U kunt dus makkelijk een kopie verkrijgen via het secretariaat

IN WELKE TAAL KAN IK ME OP DE CONSULTATIE UITDRUKKEN?

Ik kan u te woord staan in het Nederlands, Engels, Duits of Frans. Verslagen worden behoudens uitzondering steeds in het Nederlands opgesteld.

IK BEN WERKZAAM IN DE GEZONDHEIDSZORG (KINESIST, THUISZORGVERPLEEGKUNDIGE, STUDENT,...). KAN IK U CONTACTEREN? KAN IK EEN OPERATIE BIJWONEN?

Ja en ja. Medisch professionals (ook in opleiding) kunnen mij contacteren via het contactformulier voor professionelen.

FAQ Algemeen: FAQ
bottom of page