top of page
18-12-18-5307.jpg

MEDACTA MOTO STUDIE

De "MOTO" is de unicompartimentele knieprothese die ik standaard plaats. Dit is een zeer modern implantaat, waarvan er in de Verenigde Staten al voldoende werden geïmplanteerd om te weten dat deze veilig is en goed werkt. Binnen Europa willen we dit eveneens nagaan.

MOTO studie: Welcome

DOEL VAN DE STUDIE

De studie gaat de tevredenheid en levensduur van deze unicompartimenele knieprothese na. De studie gaat van start in het voorjaar van 2019, en beoogt een follow-up van 10 jaar.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Zoals elke patiënt met eindstadige mediale gonarthrose (=slijtage aan de binnenkant van de knie) krijgt u een unicompartimentele knieprothese (=gedeeltelijke knieprothese). Dit implantaat is niet verschillend van wat ik normaal plaats.

Aan patiënten wordt gevraagd enkele vragenlijsten in te vullen over hoe tevreden u bent over uw knieprothese. De rest doet uw arts.

ZIJN ER VOOR- OF NADELEN?

Neen. Uw behandeling verandert niet door het al dan niet deelnemen aan de studie.

Voor u persoonlijk is er geen voordeel, uiteraard wel voor de wetenschap. Door deze studie mogelijk te maken werkt u wel mee aan de geneeskunde van morgen en zal u het ons mogelijk maken patiënten beter te behandeling in de toekomst.

Zo er extra raadplegingen nodig zijn omwille van deze studie, zullen die u uiteraard niet in rekening gesteld worden.

MOTO studie: List
bottom of page